Aktuelt

Construction City blir den naturlige møteplassen for bransjen.

Bransjehuset for innovasjon og samhandling i byggenæringen

20. september 2021

Construction City er et viktig virkemiddel for at byggenæringen skal vinne kampen om de beste hodene.

– Med Construction City skal vi samle hele verdikjeden innenfor bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Vi skal styrke samhandlingen mellom ulike aktører i bransjen og øke attraktiviteten til hele næringen, slik at vi tiltrekker oss de beste hodene i årene fremover, innleder Nils Morten Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS.

Han har vært sentral i planleggingen av Construction City som står klart på Ulven i 2025, og er ikke i tvil om at bransjen kollektivt må bli bedre på kompetansedeling.

– Construction City blir den naturlige møteplassen for bransjen. Vi trenger et felles bransjehus for samarbeid og innovasjon, og det er avgjørende for at vi skal klare å utvikle nye metoder og løsninger som tar bransjen videre i en bærekraftig retning, fortsetter han.

Stedet der de smarteste snakker sammen

Construction City skal knytte forskningsmiljøer, utdanning, byggherrer, entreprenører, oppstarts- og PropTech-bedrifter enda nærmere hverandre. Det mener Bøhler er avgjørende for å få til innovasjon og bransjeutvikling.

– Bygg- og eiendomsbransjen er stor og kompleks. Jeg mener at helhetsblikket er avgjørende for å skape nye løsninger. Skal du eksempelvis utvikle et nytt tekniske anlegg må du snakke med de som også skal drifte bygget. Samlokalisering vil skape en tettere dialog mellom samarbeidspartnere og konkurrenter. Det gjør det lettere å utfordre hverandre og forstå hverandre.

Derfor skal bygget legge til rette for fremtidens arbeidsformer.

 

Les intervjuet med arkitektene bak Construction City

«Vi skal styrke samhandlingen mellom ulike aktører i bransjen og øke attraktiviteten til hele næringen, slik at vi tiltrekker oss de beste hodene i årene fremover»

– Du drar ikke på jobb for å sitte i videomøter. Den sosiale dimensjonen vil bli viktigere i årene fremover, og nettopp dette legger bygget opp til. Her blir det et mylder av sosiale soner, møteplasser og fasiliteter til å drive formidling, innovasjon og utvikling, forteller han og peker på at bygget blant annet vil ha en stor konferansesal med kapasitet til 200 personer.

Første etasjen av det 103.000 kvadratmeter store bygget er tilrettelagt for nettopp arrangementer, seminarer, utstillinger og kunnskapsutveksling.

– Construction City vil være et utstillingsvindu for bransjen. Det vil løfte attraktiviteten til bransjen slik at flere unge kloke hoder ønsker seg til bransjen i årene fremover, sier han.

 

Les om planene for taket på Construction City: Skybar, løpebane, tuftepark og takhage

Fleksibilitet i leieforholdet

Bøhler mener Construction City skiller seg ut særlig på tre områder:

– Størrelsen på bygget, at man samler mange ulike aktører fra samme bransje under et tak, samt at man i stor grad vil dele på fasiliteter. Det er de tre områdene som gjør bygget annerledes.

Leietakerne i bygget vil både ha sine eksklusive arealer, men også tilgang på felles møterom, fasiliteter og arbeidssoner.

– Det blir en ny form for delingsøkonomi på arbeidsplassen som gjør at man får tilgang på mer for mindre, sier han og fortsetter:

– Fleksibiliteten i bygget vil gjøre det lett å opp- og nedskalere virksomheten på en smidig måte, noe som er særlig viktig i bygg, anlegg og eiendomsbransjen. Vi bygger ofte opp en organisasjon for å løse et spesifikt prosjekt. Når oppdraget er løst så avvikles prosjektgruppen. Nettopp denne smidige opp- og nedskaleringen av virksomheten er bygget tilrettelagt for.

Samhandling og nærhet til resten av bransjen styrker konkurransekraften til virksomheter som flytter inn i Construction City:

– At flere smarte hoder møtes og snakker sammen vil ha svært positiv effekter på bunnlinjene – både de økonomiske og de enda mer viktige resultatene i klimaregnskapene, avslutter Bøhler.

 

Les også: Derfor flytter Betonmast til Construction City

«Fleksibiliteten i bygget vil gjøre det lett å opp- og nedskalere virksomheten på en smidig måte, noe som er særlig viktig i bygg, anlegg og eiendomsbransjen»

Det er allerede klart at OBOS, AF Gruppen, Betonmast og Ellingard Gruppen flytter sine hovedkontorer til Construction City. I tillegg er det klart at Veidekke flytter sitt hovedkontor til Ulven. Vil du bli med når bransjen samles i Construction City? Det er fortsatt ledige arealer i bygget.

 

Les også: Derfor flytter Ellingard Gruppen til Construction City

VERDT Å VITE OM CONSTRUCTION CITY:

  • Det er OBOS som står bak Construction City.
     
  • Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg, anlegg og eiendomsbransjen.
     
  • Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103.000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.
     
  • Som leietaker i bygget får du også ta del i et klyngefellesskap for næringen. 
     
  • Construction City vil blant annet inneholde:
    • Moderne kontorlokaler for fremtidens arbeidsformer
    • Et mangfold av felles møterom, samhandlingsarealer og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget
    • Et stort auditorium med plass til 200 personer.
    • Treningssenter.
    • Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.
    • Ulike handels- og tjenestekonsepter som bakeri, frisør og blomsterbutikk
    • Norges største innendørs sykkelparkering med en kapasitet på 1300 sykler
    • En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

 

Interessert? Ta kontakt her.