Stadig flere velger AIMZ
– Excel er utrolig sårbart for menneskelige feil, som formel- eller summeringsfeil, og dette er noe som ofte forekommer. Selv om Excel-arkene er fleksible og har sine fordeler, ser vi at ulempene veier tyngre. Fleksibiliteten gjør det vanskelig å standardisere, noe som fører til flere uoversiktlige varianter av Excel-ark på tvers av prosjektene. Det er også utfordrende å trekke lærdom fra tidligere prosjektdata. Vi har tatt ut det beste fra de tradisjonelle Excel-arkene og laget en moderne webapplikasjon som dekker alle aspekter ved økonomioppfølging og rapportering, og som ekskluderer menneskelige feil, forteller Heggem.
I følge Neate er bransjen i ferd med å modnes og stadig flere erstatter de etablerte systemer med løsninger som er mer fremtidsrettede, datadrevne og automatiserte. Selskapet har merket en sterk interesse for AIMZ, og har allerede onboardet selskaper som Insenti, Factor, Timberbygg, Igang og Vest Entreprenør, for å nevne noen.
Les også: Pangstart for Collektivet
Vil forenkle ytterligere med KI
Nå jobber Neate aktivt med hvordan KI kan forenkle dagligdagse oppgaver, som å gi svar på kontraktuelle spørsmål eller gi beslutningsstøtte.
– Datafangsten man kan få gjenneom AIMZ, skaper en mulighet for å overføre læring fra tidligere prosjekter og dra nytte av den læringen i fremtidige prosjekter. Historiske prosjektdata, kombinert med kunstig intellegens, gir totalentreprenøren en helt unik mulighet til å avdekke risikomomenter tidlig i prosjektet. Dette vil bidra til at totalentreprenøren får bedre kontroll på kostnadene og forhåpentligvis kan øke bunnlinjen i prosjektene over tid, sier Ola Kiøning Skaarberg.
Skaarberg, Heggem og Mariero mener det er viktig å være tett på bransjen. I Collektivet drar bedriften også nytte av å kunne samhandle og dele erfaringer med «kollega-bedrifter.»
– Vi har vært i samtaler med flere som har arbeidsplass i Collektivet. Vi har delt tanker og erfaringer om hvordan man driver oppstartsvirksomhet og implementerer digitale løsninger i bransjen. Det er inspirerende å høre om suksessene til våre kolleger på kontoret, og vi ser definitivt potensial for fremtidig samarbeid med noen av dem, sier Skaarberg.
Neate har allerede sikret seg plass i Construction City 2025 og bedriften ser frem til en større arena og enda bredere nettverk i det nye Collektivet.
– For oss er det viktig å være der det skjer! Norge er ikke så stort, og ei heller er byggebransjen. Det er avgjørende å skape et nettverk og høste erfaringer fra andre, for at vi skal være i stand til å vokse som selskap, avslutter Skaarberg.
Vil du lære mer om Collektivet? Ta kontakt med Audrey Sjøstedt her