Aktuelt

Collektivet var det åpenbare valget da Storm Aqua skulle opprette et satellitt-kontor i Oslo.

Derfor flyttet Storm Aqua inn i Collektivet

21. juni 2022

I juni pre-lanserte Construction City byggets co-working konsept. – Collektivet er unikt, og vil gi oss betydelige gevinster og merverdier, sier Per Møller-Pedersen, daglig leder i Storm Aqua.

I 2025 står Construction City klart. Næringsbygget på over 100 000 kvadratmeter skal samle hele bransjen under samme tak, og har en ambisjon om å bli den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling. En stor del av bygget skal vies til Collektivet – Construction Citys co-working konsept.

I begynnelsen av juni ble Collektivet pre-lansert på Ulven. Her skal man teste kontorløsninger og samarbeidskonsepter, og hente innspill til den videre utviklingen av Construction City. Flere medlemmer er allerede på plass. Blant disse er Storm Aqua, et selskap fra Sandnes som jobber med håndtering, rensing, transport og bruk av overvann.

- I en skaleringsfase var Collektivet det åpenbare valget da vi skulle opprette et satellitt-kontor i Oslo, innleder daglig leder i Storm Aqua, Per Møller-Pedersen.
 

Les også: Kickstarter innovasjonen tre år før bygget står klart, med Audrey Faykus Sjøstedt som leder Collektivet

- Det som skiller Collektivet fra andre er det tydelige bransjefokuset, samt at du finner både store og små virksomheter her. I det ligger det en enorm verdi.

Kontorfelleskap med tydelig bransjefokus

Han forklarer at han selv har tidligere har arbeidet fra andre prosjektkontorer, og at han også har jobbet i flere oppstartsmiljøer. 

- Det som skiller Collektivet fra andre er det tydelige bransjefokuset, samt at du finner både store og små virksomheter her. I det ligger det en enorm verdi, sier Møller-Pedersen, og fortsetter:

- Muligheten til å bygge nettverk, inngå nye samarbeid og være tett på utviklingen i bransjen, er særdeles viktig for oss som kompetansebedrift. Det er også hovedgrunnen til at vi ønsker en tilstedeværelse i Oslo. Collektivet gir oss også stor fleksibilitet til å ekspandere som selskap. I dag er vi tre, men vi ekspanderer og planlegger at vi vil være fem innen utgangen av året, sier Møller-Pedersen. 

Han påpeker at Collektivet gir tilgang til både kontorfasiliteter, garderober, kantine og sykkelparkering, men at det unike er bransjemiljøet og nettverket.

- Viktigheten av at også de større virksomhetene er representert kan ikke understrekes nok. Jeg har arbeidet i flere oppstarts- og gründermiljøer, og mener det er avgjørende at både små og store arbeider side om side for å innovere og løse bransjeutfordringer.

Les også: Forretningsgevinstene med å jobbe i klynger, med Torger Reve

- Viktigheten av at også de større virksomhetene er representert kan ikke understrekes nok. Jeg har arbeidet i flere oppstarts- og gründermiljøer, og mener det er avgjørende at både små og store arbeider side om side for å innovere og løse bransjeutfordringer.

Tverrfaglig klyngesamarbeid skaper gevinster

Storm Aqua arbeider for å være en faglig spydspiss innen overvannshåndtering, og er tilknyttet Skjæveland Gruppen. Selskapet har vært medlem i Construction Citys næringsklynge i tre år, som også skal flytte inn i Collektivet når bygget ferdigstilles. Bransjefellesskapet har betydd mye, ifølge Møller-Pedersen.

- I Construction Citys næringsklynge har vi bidratt med vår kompetanse, holdt foredrag, og gjennomført et pilotprosjekt sammen med andre bransjeaktører. Der undersøkte vi hvorvidt forvaltning, drift og vedlikehold av overvannssystemer gjøres godt nok. Funnene fra prosjektet viste at det er flere svakheter i gjeldende praksis, sier geologen som har arbeidet med overvannsproblematikk de siste 16 årene. 

Les mer om funnene i klyngerapporten om bærekraftige overvannsløsninger.

Møller-Pedersen forklarer at selskapet nå tar del i et nytt bransjesamarbeid i Construction City, der målet er å utvikle retningslinjer, metoder og veiledere, som skal styrke installasjon, drift og oppfølging av overvannsløsninger. 

- Dette er et konkret eksempel på at dialog og samarbeid på tvers av fagdisipliner avdekker utfordringer og skaper gevinster. Behovet ble avdekket gjennom Construction City, pilotprosjektet var i regi av Construction City, og etter sommeren håper vi å kunne gå i gang med å utvikle standarder som hjelper bransjer bedre håndtere overvannsløsninger.

- For meg er det ingen tvil om at bygg, anlegg og eiendomsbransjen trenger Construction City, og avgjørelsen om å opprette et prosjektkontor i det nye kontorfelleskapet var en «no brainer», avslutter Møller-Pedersen.  

Les også: Construction City – en viktig brikke i Oslos nye innovasjonsdistrikt, med Elin Schjenken Halvorsen

Les også: Construction City løser bransjeutfordringer, med Smedvig Eiendom

VERDT Å VITE OM COLLEKTIVET:

Det er OBOS som står bak Construction City. Collektivet er byggets fleksible kontorfellesskap, og ble pre-lansert i Ulvenveien i juni 2022.

  • Construction Citys visjon er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen.

  • Næringsbygget står klart på Ulven i Oslo i 2025, og måler hele 103.000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.

  • To etasjer skal vies til Collektivet. Som leietaker i bygget får du også ta del i et klyngefellesskap for næringen. 

  • Collektivet er åpent for virksomheter som opererer innenfor bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen.

  • Som leietaker i Collektivet i Ulvenveien får du blant annet tilgang til:

    • Moderne kontorlokaler som legger til rette for fremtidens arbeidsformer

    • Møterom, samhandlingsarealer og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget

    • Et dedikert BAE-miljø som jobber for fremtidens bransjeløsninger

    • Bransjearrangementer og sosiale events

    • Sykkelparkering og garderobe

    • Kantine og café i samme etasje

    • Printer, skanner og låsbare skap