Hjermann kjenner ikke til et prosjekt som har så store ambisjoner for gjen- og ombruk av møbler, utstyr og inventar.
– 70 prosent er særdeles ambisiøst. For å klare det så vi at vi var nødt til å ta i bruk alle virkemidler og ikke minst samarbeide for å finne gode løsninger.
Se film og få en virituell omvisning av Construction City.
5000 ulike elementer til fellesareal og personalrestaurant
Interiørarkitekten mener størrelsen på Construction City, med over 100 000 kvadratmeter, gjør møblerings-initiativet særlig interessant.
– I bare møbleringen av fellesarealer og personalrestauranten trenger vi om lag 5000 ulike innredningselementer. Lykkes vi med å møblere miljøriktig i så store volum, vil det sette en presedens for fremtidige prosjekter – og kan være med på å rive ned etablerte praksiser som står i veien i enkelte prosjekter i dag.
Hun peker på at garantikrav og byråkratiske regelverk kan hindre at brukte møbler brukes i innredning av offentlige bygg.
Les også: Fagskolen flytter til Construction City: – Nærheten til studentene og fagutdanningen er en konkurransefordel
Bærekraft i førersetet
Den tradisjonelle måten for å anskaffe kontormøbler er at hver minste detalj planlegges før det utarbeides en liste som man sender ut til leverandørene som konkurrerer på pris.
– Det er utdatert og fører med seg bruk og kast. Istedenfor å utelukkende konkurrere på pris må forretningsmodeller som setter bærekraft i førersetet utvikles. Fremover, og vi ser det skjer i økende grad, må miljøaspekter vektlegges tyngre når utstyr og møbler anskaffes. Det handler om å se den store helheten og å tenke langt frem i tid, sier Hjermann.
Humberset mener møbleringsprosjektet er i tråd med kongstanken bak Construction City.
– Construction City blir destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Vi må tørre å tenke nytt, dele kunnskap og utfordre hverandre. Nettopp dette ønsker vi å gjøre med møbleringen av Construction City som åpner i 2025, avslutter Humberset.