Aktuelt

Tore Humberset og Hanne Margrethe Hjermann.

En ny standard for møblering av næringsbygg

21. februar 2024

Ambisjonen er at 70 prosent av møbler, inventar og utstyr i Construction City skal være brukt. Interiørarkitekt og bransjeveteran, Hanne Margrethe Hjermann, mener det setter en ny gullstandard for bærekraftig møblering av næringsbygg.

– Vi ønsker å sette en ny standard for hvordan næringsbygg møbleres. Målet er å redusere miljøfotavtrykket så mye som mulig, sier Tore Humberset som er prosjektleder for bygg i Construction City Eiendom.

Det støtter daglig leder og interiørarkitekt i Iark, Hanne Margrethe Hjermann:

– Ingen klarer å flytte fjell alene. Derfor inviterte vi hele bransjen til å tenke nytt om møblering og vi står nå midt oppi dette arbeidet, sier Hjermann som har over 30 års erfaring som interiørarkitekt. 

 

Om lag 40 personer deltok på idédugnaden, alt fra de store leverandørene og nettverkene for kontormøbler til møbelsnekkere og logistikkselskaper var representert. Senere har flere tilbydere levert løsningsforslag.

– Vi gleder oss til fortsettelsen og tror prosjektet kan sette en ny gullstandard for bærekraftig anskaffelse av kontormøbler, sier Hjermann.

– Dette handler om veldig mye mer enn å bare gjenbruke eller ombruke møbler og utstyr. Vi må se på helheten, med logistikk, materialevalg, upcycling og å legge til rette for at det vi anskaffer kan bli brukt på ny i fremtiden, sier Humberset.

Hjermann kjenner ikke til et prosjekt som har så store ambisjoner for gjen- og ombruk av møbler, utstyr og inventar.

– 70 prosent er særdeles ambisiøst. For å klare det så vi at vi var nødt til å ta i bruk alle virkemidler og ikke minst samarbeide for å finne gode løsninger.

Se film og få en virituell omvisning av Construction City.

5000 ulike elementer til fellesareal og personalrestaurant

Interiørarkitekten mener størrelsen på Construction City, med over 100 000 kvadratmeter, gjør møblerings-initiativet særlig interessant.

– I bare møbleringen av fellesarealer og personalrestauranten trenger vi om lag 5000 ulike innredningselementer. Lykkes vi med å møblere miljøriktig i så store volum, vil det sette en presedens for fremtidige prosjekter – og kan være med på å rive ned etablerte praksiser som står i veien i enkelte prosjekter i dag.

Hun peker på at garantikrav og byråkratiske regelverk kan hindre at brukte møbler brukes i innredning av offentlige bygg.

Les også: Fagskolen flytter til Construction City: – Nærheten til studentene og fagutdanningen er en konkurransefordel

Bærekraft i førersetet

Den tradisjonelle måten for å anskaffe kontormøbler er at hver minste detalj planlegges før det utarbeides en liste som man sender ut til leverandørene som konkurrerer på pris.

– Det er utdatert og fører med seg bruk og kast. Istedenfor å utelukkende konkurrere på pris må forretningsmodeller som setter bærekraft i førersetet utvikles. Fremover, og vi ser det skjer i økende grad, må miljøaspekter vektlegges tyngre når utstyr og møbler anskaffes. Det handler om å se den store helheten og å tenke langt frem i tid, sier Hjermann.  

Humberset mener møbleringsprosjektet er i tråd med kongstanken bak Construction City.

– Construction City blir destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Vi må tørre å tenke nytt, dele kunnskap og utfordre hverandre. Nettopp dette ønsker vi å gjøre med møbleringen av Construction City som åpner i 2025, avslutter Humberset.

Nysgjerrig på hvordan det kommer til å bli inne på Construction City?

Snurr film og få en virtuell omvisning av den viktigste møteplassen for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen fra 2025.

Her ser du glasshallen med 35 meter takhøyde, det varierte mattilbudet, auditoriet, co-working i Collektivet og takterrassen der du kan løpe eller møte – med utsikt over hele byen.

 

Det er under to år igjen til Construction City står ferdig. Allerede er det signert langsiktige leiekontrakter for over 76 prosent av det over 100 000 kvadratmeter store bygget.

Det er plass til deg også – klikk her for å komme i kontakt med en rådgiver.

Les også:

Fagskolen skal til Construction City

Se video om mattilbudet i bygget

Derfor flytter Ellingard Gruppen til Construction City - med styreleder Lars Petter Rinnan

AF Gruppen skal styrke sin konkurransekraft i Construction City - med konsernsjef Amund Tøftum

Derfor flytter Betonmast til Construction City - med administrerende direktør Øyvind Moen

Se dronefilm av bygget fra augsut 2023

Muligheter for verdiskaping i milliardklassen

 

VERDT Å VITE OM CONSTRUCTION CITY:

Det er OBOS som står bak Construction City.

Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103.000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.

Som leietaker i bygget har du også muligheten til å ta del i et klyngefellesskap for næringen​. ​

Construction City vil blant annet inneholde:

  • Moderne kontorlokaler som legger til rette for fremtidens arbeidsformer
  • Et mangfold av felles møterom, samhandlingsarealer og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget
  • Et stort auditorium med plass til 200 personer
  • Treningssenter med en rekke skreddersydde trenings- og behandlingstilbud
  • Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.
  • Ulike handels- og tjenestekonsepter
  • Innendørs sykkelparkering
  • En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

Interessert? Ta kontakt her!