– Det grønne skiftet krever at alle bidrar med sin del. Construction City skal være en arena der vi løfter hele næringen. Vi har derfor oppfordret og støttet aktører som ønsker å prøve nye løsninger i bygget, sier prosjektleder i Construction City Eiendom, Gunnar Irby.
Aktuelt

Ann-Kathrin Lorek i Link Arkitektur bidrar i leggingen av ombrukt kubbegulv.
Gjør gråstein om til gull: Ombruker byggematerialer i Construction City
10. mars 2025
Construction City slår et slag for bærekraft og utnytter potensialet i brukte rester av stålspunt og konstruksjonsvirke fra rekkverk i trappesjakter.
I ca. syv år har LINK Arkitektur bidratt med å utvikle Construction City. For flere år tilbake lovet prosjektleder og arkitekt Ann-Kathrin Lorek kollegaene at hun skulle delta i leggingen av det unike kubbegulvet i trappene i Construction Citys Glasshall.
Nå er gulvleggingen i gang og Ann-Kathrin har holdt løftet. Sammen med fem andre håndverkere legger de ombruksgulvet, kubbe for kubbe.
Gulvet er en tidkrevende prosess. Underlaget skal forberedes, kubbene legges, før de fuges, slipes, og til slutt oljes. Resultatet blir et spennende mønster av årringer og en velfortjent gjenoppliving av det noen kanskje ville ansett som avfall.
Ønsker du å være med når bransjen samles? Kom i kontakt med oss
Glasshallens midtpunkt
Tregulvet i amfitrappen i Glasshallen er nemlig gjenbruk av det midlertidige rekkverket i de mange trappesjaktene i bygget, en løsning som også klaffet perfekt med designkonseptet for øvrig.
– Vi ønsket å få frem det nordiske uttrykket, med naturlige, lyse, og myke treoverflater. Trevirket av ubehandlet furu passet veldig godt inn med resten av Glasshallen.
Trappene er midtpunktet i den 35 meter høye, 1500 kvm store hallen.
– Det er her alle samles og det første man møter når man kommer inn i bygget, derfor ønsket vi å gjøre noe ekstra spesielt akkurat her, forteller Ann-Kathrin.
Les mer om kreative gjen- og ombruk på Construction City: Nyskapende energisentral, ombruker 30 tonn slipestøv og 14 andre eksempler på miljø og bærekraftsinitiativ
Spuntrester blir til bakvegg
Ann-Kathrin viser vei til auditoriet som også har fått ombrukt kubbegulv i auditoriumstrappene. Hvis vi snur oss mot scenen, står det høye, rustkledde strukturer fra gulv til tak.
Rester av stålspunten som er brukt som yttervegg i kjelleren av Construction City, står nå som en flott bakvegg i auditoriet. Det mørkebrune, rustikke uttrykket står i sterk kontrast til det lyse kubbegulvet og de nordiske spilene på veggene.
– Disse fikk vi hjelp til å sette sammen av Heidelberg. Det røffe og rustikke var akkurat det vi så etter, vi ønsket nemlig noe som ville gi særpreg til Construction City.
Spuntkonstruksjonen veier så mye som seks tonn, det var derfor ikke bare-bare å få denne på plass.
– Auditorier er som oftest ikke prosjektert for noe så tungt, men med tett entreprenørsamarbeid og god planlegging får vi til mye, avslutter Ann-Kathrin.
Les også: En ny standard for møblering av næringsbygg – 70 prosent skal være brukt
Nysgjerrig på hvordan det kommer til å bli inne på Construction City?
Snurr film og få en virtuell omvisning av den viktigste møteplassen for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen fra 2025.
Construction City åpner i 2025 og det er signert langsiktige leiekontrakter for 90 prosent av det over 100 000 kvadratmeter store bygget.
Det er plass til deg også – klikk her for å komme i kontakt med en rådgiver.
Se også:
Videointervju: Coworking som fungerer
Video: Leietakerne i Construction City får skreddersydd trening
Fagskolen skal til Construction City
Siemens flytter til Construction City
Nyskapende energisentral, ombruker 30 tonn slipestøv og 14 andre eksempler bærekraftsinitativ
Derfor flytter Ellingard Gruppen til Construction City - med styreleder Lars Petter Rinnan
AF Gruppen skal styrke sin konkurransekraft i Construction City - med konsernsjef Amund Tøftum
Derfor flytter Betonmast til Construction City - med administrerende direktør Øyvind Moen