Aktuelt

Befaring på byggeplass med entreprenører og prosjekterende, sommer 2023. F.v.: Stig Janssen (Assemblin AS), Geir Thoresen (Rande, & Hübert AS), Ashokumar Arumairajah, Anders Rosén, John Stensaker, Bastian Devold, Vadim Zhukov, Kathinka Østgaard, Tore Maruset, Sofia Ferm, Kristine Lilleløkken, Eivind Jenssen, Omid Mohseni, Niklas Lewenhaupt (alle Norconsult AS). Fotograf; Eivind Henriksen (Haaland Klima AS)

Har knekt samhandlingskoden

02. mai 2024

Samarbeid på tvers av fagdisipliner er avgjørende for å skape gode brukeropplevelser. Det har man lykkes med i Construction City, forteller tre sentrale prosjektledere involvert i byggingen.

 

I 2025 står Construction City klart på Ulven i Oslo. Bygget samler bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen under samme tak, og blir den viktigste møteplassen i bransjen.

– Det er klart vi tenker på det, at hele bransjen er nysgjerrig på bygget og vil vurdere det med sin fagkunnskap, sier Ann-Kathrin Lorek.

Se videoen nedenfor for å få en virituell omvisning: 

 

– Vi har i fellesskap bygget en lagfølelse 

Lorek er arkitekt i Link Arkitektur, og har arbeidet med Construction City siden 2019. Først med forprosjektet, deretter detaljprosjekteringen.

Hun er en av flere som har jobbet med bygget i mange år, og som mener det har vært et særdeles godt samarbeid på tvers av fagdisipliner i prosjektet. 

– Selvsagt har det vært hektisk til tider. Det skulle bare mangle i et så stort prosjekt som involverer så mange mennesker og ulike selskaper, men i det store bildet har ting gått på skinner. Vi har lykkes med å samarbeide på tvers av fag. Det gir en positivitet og arbeidslyst som til syvende og sist resulterer i bedre løsninger og brukeropplevelser, sier Lorek.

Midt oppi arbeidet stengte Norge ned på grunn av pandemien.

– Det er klart det var utfordrende med en pandemi der vi mistet fysiske møter og alt det fører med seg. Likefult klarte vi å samarbeide godt i tiden da Norge stengte ned, sier Kathinka Østgaard i Norconsult, som leder et team på ti personer med ansvar for alt av rør- og ventilasjonsprosjektering.

Hun beskriver samarbeidsklimaet, og spesielt samarbeidet mellom de tekniske entreprenørene og rådgiverne som et av de bedre hun har vært borti. 

– Byggherre, entreprenører og underleverandører har i fellesskap klart å bygge en lagfølelse. En prosjektkultur med åpenhet, god struktur og tydelig kommunikasjon. Det er utrolig viktig for å få byggeprosjektet til å flyte, og ikke minst for å skape et attraktivt bygg med de beste brukeropplevelsene, fortsetter Kathinka.

Det støtter Phu Vuong i Heidelberg, som har levert betong og stål til bygget:

– Vi er alle avhengige av hverandre for å levere det beste resultatet til brukerne. Det er helt avgjørende å skape et felles engasjement for å lykkes. Det har vi klart. Noe av nøkkelen har blant annet vært at vi har blitt kjent med hverandre på det menneskelige plan der vi ikke bare snakker fag og prosjekt, men også åpner opp om hvem man er utenfor jobb, sier Phu som har 17 års erfaring med bæresystemer.

Samhandling gir bedre brukeropplevelser

De tre prosjektlederne er klare på at det gode samarbeidsklimaet gir et bedre bygg for brukerne.

– Det er det mange eksempler på, men ett som kanskje ikke er så synlig er hvordan strukturen og logistikken i byggets to underetasjer ble forbedret grunnet tverrfaglig samarbeid. Vi skrotet eksisterende planer fordi vi fikk innspill på en løsning som gir et mer robust bæresystem, flere parkeringsplasser og en smidigere logistikk, sier Lorek.

Les: Etablerer områdekjølesentral i underetasjen av Construction City

Vuong i Heidelberg mener Construction City som byggeprosjekt er et bevis på kongstanken bak Construction City – at samhandling er en viktig nøkkel for å løse bransjeutfordringer.

– Det er ingen tvil om at bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen har mye å hente på bedre samhandling. Skal bransjen løfte seg hva gjelder lønnsomhet, grønn omstilling og digitalisering, er det helt sentralt at vi samhandler bedre. Vi står sterke sammen, og håpet er at Construction City-initiativet med klyngefellesskapet og bygget som samhandlingsarena vil bidra til å realisere dette, sier han.

Ønsker du å være med når bransjen samles? Klikk her for å komme i kontakt med en rådgiver.

Nysgjerrig på hvordan det kommer til å bli inne på Construction City?

Snurr film og få en virtuell omvisning av den viktigste møteplassen for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen fra 2025.

Her ser du glasshallen med 35 meter takhøyde, det varierte mattilbudet, auditoriet, co-working i Collektivet og takterrassen der du kan løpe eller møte – med utsikt over hele byen.

 

Det er under to år igjen til Construction City står ferdig. Allerede er det signert langsiktige leiekontrakter for over 76 prosent av det over 100 000 kvadratmeter store bygget.

Det er plass til deg også – klikk her for å komme i kontakt med en rådgiver.

Les også:

Pangstart for Construction City sitt nye co-working konspet; Collektivet

Utvikler byggets tjenester i tett samarbeid med bransjen

Fagskolen skal til Construction City

Derfor flytter Ellingard Gruppen til Construction City - med styreleder Lars Petter Rinnan

AF Gruppen skal styrke sin konkurransekraft i Construction City - med konsernsjef Amund Tøftum

Derfor flytter Betonmast til Construction City - med administrerende direktør Øyvind Moen

Muligheter for verdiskaping i milliardklassen

Søker om BREEAM-NOR Excellent sertifisering

 

VERDT Å VITE OM CONSTRUCTION CITY:

Det er OBOS som står bak Construction City.

Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103.000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.

Som leietaker i bygget har du også muligheten til å ta del i et klyngefellesskap for næringen​. ​

Construction City vil blant annet inneholde:

  • Moderne kontorlokaler som legger til rette for fremtidens arbeidsformer
  • Et mangfold av felles møterom, samhandlingsarealer og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget
  • Et stort auditorium med plass til 200 personer
  • Treningssenter med en rekke skreddersydde trenings- og behandlingstilbud
  • Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.
  • Ulike handels- og tjenestekonsepter
  • Innendørs sykkelparkering
  • En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

Interessert? Ta kontakt her!